Lukijat

tiistai 29. syyskuuta 2015

Virkattu joulukortti idea

Monissa blogeissa on näkynyt joulukortteja. Itse en ole vielä tässä vaiheessa asiaan innostunut. Tein kuitenkin itselleni malliksi idean joka nappasi. Haluan jakaa sen muillekin aiheesta kiinnostuneille.



Joulusukan malli on helppo, muotoutuu kuvassa alla olevasta neliöstä. Sellainenkin joka ei ole suuremmin virkannut onnistuu tämän toteuttamaan. Nämät tein ohuesta merseroidusta puuvillalangasta. Langan paksuudesta riippuen voit päättää teetkö joulusukan /-tossun korttiin, adventtikalenteriin, lahjasukaksi jne. Neliöstä saa kivoja pannulappuja ym jouluvakkaan.
Ai niin, seikkaperäinen ohje Youtubesta.

maanantai 28. syyskuuta 2015

Risuja

Vaatimaton on kuulema kaunista. Vai onko sittenkään?





Viime vuonna laitoin pihlajanoksia ja puolukanvarpuja, nyt ei pihlajissa ole juuri marjojakaan. Toisekseen puolukat säilyivät pitkälle kevääseen kauniina, pihlajanmarjat rypistyi niinkuin laittajansakin. 



Vanhat kukkakorini olivat jo kulahtaneen näköisiä. Suhuttelin vähän spray maalia niihin menevät taas hetken aikaa parvekkeella. Kuten kuvasta näkyy risuja on kerätty :) Alakuvan mustikanvarvut saivat myös suihkeen osakseen. Tähän olisi tarkoitus laittaa pienen pieniä lintuja. Ne vain on jossain paremmassa piilossa. Löytyvät sitten kun muorin muisti palailee jos palaa ollenkaan. Koetan olla kertomatta kaikille NÄITÄ ON ENEMMÄNKIN.

Kiitos taas kommenteista. Käsityörikasta viikkoa!

perjantai 25. syyskuuta 2015

Kääntömyssy

Viime talvi oli lämmin. Siltä varalta että tulevana talvena olisi paukkupakkasiakin neuloin paksumman myssyn. Tein tarkoituksella väljän ettei aivojani kiristä :) En tykkää kireästä myssystä joka valuu päästä ja sitä saa alvariinsa kiskoa silmiä kohden.



Kuvassa myssy väärin päin, koska se näyttää kauniimmalta nurjalta puolelta. Lankana Säde + 7 veljestä.
Aloitin 90 silmukalla, kavennukset tein kahdella perättäisellä kierroksella aloittaen oikea-nurja krs:lla 9-10 silmukka yhteen, sitten muutama välikierros ( tais olla 4 ) ja taas kavensin ... Voi olla että on kauniimpikin tapa kaventaa. Tarkoitukseni oli saada edes joku oikea simukkarivi jatkumaan ehjänä ylös saakka.
Helppoa toistetaan kahta kierrosta.
1 krs: 1 o 1n , toista koko kierros.
2. krs: neulotaan kaikki silmukat oikein.



Oikea eli mielestäni vähemmän kaunis puoli. Tässä näkyy nuot Säteen pienet paljetitkin.

keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Muhvi

Tätä neuloessani vietin monta muistorikasta hetkeä samalla tehden surutyötä, suru ja kaipaus kulkee mukana vaikka tapahtuneesta on jo tovi vierähtänyt. Kissamme kärsi virtsakivistä koko sen lähes kolmen vuoden ajan minkä kerkisi luonamme olla. Jatkuvat hoidot ja lääkekuurit eivät tehonneet. Lopulta kissa ei syönyt eikä juonut lainkaan sekä vuoti kovasti verta. Valitti ja oli kovin kipeä. Tein vaikean päätöksen ja veimme kissan nukutettavaksi ikiuneen. Katsoin että hänen kärsimyksensä olivat liian suuret pienen eläinparan kestettäväksi, saati kun hoito ja lääkkeetkään ei tuonut apua. Käymme tämän surutyön läpi, katsomme sitten otammeko uuden lemmikin.



Hypistelymuhviin idean sain Eijan sivuilta. Jos et ole asiasta aikaisemmin kuullut tietoa löytyy täältä . Sisäosan tein 7 veljestä langasta, puikolla 12 silmukkaa, puikot nro 5. Päälliseen lisäsin joka puikolle yhden silmukan. Päälliosassa lankana 7 veljestä ja Schachenmayer Brazilia.

Tekevät Strömsöön naisetkin koekappaleen, uskon ainakin, niin myös minä.



Tämän sisäosan tein 10:llä silmukalla. Koska käsialani on aika napakka olisi tässäkin saanut olla se 12 silmukkaa puikolla. Ei nyt ihan fiasko tullut muttei olisi haitannut vaikka silmukoita olisi ollut sama määrä kuin edellisessä. Kukkasten napit olen saksinut tyttären kuluneesta villatakista yli 20 vuotta sitten. Kauan saivat nappilaatikossa lojua ennekuin paikkansa löysivät. Lankana tässäkin 7 veljestä sekä Palma.

Nyt olen ainakin kaksi muhvia tehnyt. Nähtäväksi jää tuleeko lisää vai ei. Katso!


sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Harmautta aurinkoiseen päivään



Norwegian Totoro (raverly) lankana seiskaveikka (purkulanka ), 3 1/2 puikot, koko lapselle. 
Ohjetta muutin sen verran että jätin Totoro tekstin pois. Peukalon kuviot ei miellyttäneet joten tein erilaiset. En myöskään tykännyt langankierroista joita pitkien lankajuoksujen vuosi tuli paljon.



Toiset lapaset tein samaa ohjetta mukaillen hieman suuremmin muutoksin, olkoot nämät sitten vaikka sarvipöllöt. Vaihdoin puikot puolta numeroa isommiksi, näin sain naisen käteen sopivan kokoiset.

Eilen kävin verho ostoksilla. Verhot joihin tykästyin oli mun kukkarolle turhan kalliit. Manasin moneen kertaan ukollekin kun niin harmitti, ostin kuitenkin. Yöllä unissani olin sitten nakkiostoksilla. Viisasin miesmyyjälle mitä nakkeja haluan. Hän nosti pakastimesta ison pussin jäisiä nakkeja, " Paljonko laitetaan ? ". 12 kiitos. "Nämät maksaa 18,60."  - Niiiiin, laita vain niitä. Myyjä katsoo pitkään mietteliään näköisenä ja tuumaa toistamiseen " siis 18,60 ". Ei haittaa laita vain niitä. Kun hän sitten kolmannen kerran armeliaasti kertoi hinnan karjaisin PIDÄ NAKKIS TUNGE VAIKKA LAPASEEN!!!!! ja lähdin ovet paukkuen. Taisin herätä omaan huutooni. Hyvä etten edes unissani ostanut, ne nakit oli ihan lapsesta :D

Kiitos kaikille kommenteista ne lämmittää kuin hyvät lapaset

torstai 10. syyskuuta 2015

Terveiset tumpputuvasta




Vekara tuli mummikylään potemaan kuumeflunssaa ettei äidin tarvinnut olla töistä pois. Ei siinä ehtinyt puikkoja kilkutella. Virtaa riitti toipilaanakin. Pojan kotiuduttua tartuin heti puikkoihin neuloen puuttuvat peukalot lapasiin. Toisen purin kaksikin kertaa. Laskin kuvion silmukat väärin. No eipä ollut ensimmäinen kerta eikä varmasti viimeinenkään.

Kuvion malli näihin löytyi kirjasta: Neulominen (Perusteet, Kuvioneuleet, Neuleohjeet). Silmukkaluku sama kuin edellisissäkin lapasissa. Lankana 7 veljestä jota tarttui tarjoushyllyltä enemmänkin mukaani. Kovasti on vielä opettelemista ennenkuin saan kuvioista siistejä. Yrittänyttä ei laiteta.

keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Hyllyni kätköistä










En yleensä järjestä arvontoja. Eikä tätäkään voi sellaiseksi kutsua. Tarkoitus on vain luopua tarpeettomasta, jos jollekin olisi näistä iloa.

Eli jos tunnet että sinulle on iloa jommasta kummasta kirjasta niin heitä kommentti. Arvaamalla poikani syntymäpäivän, päivä riittää ( ei kuukautta ) ja kertomalla kummasta olisi sinulle enemmän iloa olet mukana. Oikean päivän tai lähemmäksi arvaamalla kirja on sinun. Tai jos oikeita arvauksia tulee useampi, sitten menee arvonnaksi.  Aikaa torstaihin 24.9. klo 20.00.

PÄIVÄN NRO ON 2.

KIRJAT SAAVAT TESA JA SUSANNA MAALTA

maanantai 7. syyskuuta 2015

Helminauha lapaset





Lankana 7 veljestä ja 7 veljestä Raita. Koko naiselle. Aloituksessa silmukoita 11 puikolla ja kämmenosassa 12, peukalossa 11+1 silmukkaa. En yrittänytkään täsmätä raitoja kohdilleen, katsoin vain että aloitus lähti suurinpiirtein samasta väristä molemmissa lapasissa. 



Karviaiset sain pensaaísta poimittua. Ei niitä paljon tullutkaan vain vajaat kaksi ämpäriä. Meidän tarpeisiin riittävästi. 
Torilla on näkynyt paikallista puolukkaa myynnissä. Niinpä mekin suunnistimme sunnuntaina katsomaan josko löytäisimme puolukoita. Olihan niitä, mutta metsään jäi vielä odottamaan kypsymistä. Puoliraakoja. Niin sitten poimimme hieman mustikoita kun olivat niin napakoita sekä maukkaita. Heinäkuulla mustikat maistui vetisiltä, mutta nyt kun ei ole pahemmin satanut ovat maittavia. Ja niitä on paljon. Lieneekö pääsato vasta nyt kypsynyt.



Marjaretken päätteeksi maistui makkarakin aivan taivaallisen hyvältä.