Lukijat

keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Hyvää Uutta Vuotta




 Kiitos teille kaikille jotka olette jaksaneet kulkea kanssani täällä blogimaailmassa. Toivotan teille Hyvää Uutta Vuotta 2015!
Uure vuore ohjei:
Ota käpy pois kenkäst.
Kaar vesi pois saappaast.
Nost ämpär silimiltäs.
Ol ilone, ol valone, ol pulune.
Älä lait kättä sirkkeli.
Älä purot kirvest kintuil.
Älä unohr kotti avaimi.
Älä karot annettui syrämei. 
(Heli Laaksonen)

  
Posti toi vielä tänäänkin muutaman joulukortin


Kiitos Hyvän Joulun toivotuksista

maanantai 29. joulukuuta 2014

Tunnelmaa, kalenteria ja puukuvvii



Innostuin vielä aloittamaan joulukalenteria vaikka joulu menikin jo. Ensi vuodeksi jos valmistuisi, ei ainakaan tule kiire :) Malli: Kauneimmat Joulun Käsityöt lehdestä.


Jokainen lapanen on 9 cm pitkä ja myöskin kuvionniltaan erilainen molemmilta puolilta.


Nämät valmistui ennen joulua. Kuvion malli kirjasta: Sukupolvien Silmukat, Puukuvvii ja Koukkuniekkoi. Ranneosan koukkuniekkoi kuvion jätin pois. Lankana: Nalle ja puikot nro 3, joilla tuli omaan käteeni sopivan kokoiset.

Muutama tunnelmakuva jouluaatolta






perjantai 19. joulukuuta 2014

Karoteeni sukkia

Viimeinen postaus ennekuin blogini jää joulutauolle. Tämän minulle rakkaimman jouluesineen myötä TOIVOTAN KAIKILLE BLOGINI LUKIJOILLE LÄMMINTÄ JA RAUHALLISTA JOULUA!


Jotain käsitöitäkin



Langanlopuista tavalliset raitasukat



Kesällä värjäämästäni 7 veljestä langasta neuloin Pia Tuonosen iki-ihanat Karoteeni- sukat. Ohje löytyy Ullaneuleen sivuilta.


 Tykästyin helppoon ja kauniiseen malliin niin että neuloin heti toisetkin samalla ohjeella.



Viimeisetkin jouluvalmistelut on tehty. 



Meidän parvekkeelle onkin ilmestynyt tonttujoukko. Itse joulu-ukko kurkistelee sisälle ollaanko meillä kiltisti. Ollaanhan meillä ja nyt hiljennymme ottamaan joulua vastaan.

torstai 11. joulukuuta 2014

Sukat sään mukaan

Harmaata ja sumuista on ollut joulukuu tähän saakka. Yhtenä päivänä bongasin kummallisen sääilmiön, aurinko näkyi jopa kaksi minuuttia.



Lanka: 7 veljestä, koko 43. Ei niin kovin jouluista tekemistä :)



Kyllä niissä villan tuoksu on totesi Misu

En tiedä mikä pöpö muhun iski. Oon makoillut kahdet villasukat jalassa vällyissä ja palellut silti, pientä lämpöä välillä ja vatsa sekä pää kipeänä. Tämä aamu tuntui jo paremmalta, jospa se tänään jos ei nyt iloksi niin ainakin paremmaksi muuttuisi.

maanantai 8. joulukuuta 2014

Possuhiiri



Pyh... joulukinkku



Possulla rusetti ! Miauuu!



Hiiripaistiksi emäntäni tuota kehui, hmmmm ... harmaa possu, possumpi,
JOULUKINKKU  ♥♥♥



Samanmoisia on niin kaksi kuin nelijalkaisetkin urokset. Toinen tuumasi; kait se on hiiri jos siitä kerran hiiri piti tulla, toinen taas alakas vierelle nukkumaan. Kumpaanenkaan ei tunne hiirtä. Toista se on minulla, het tunnistin että harmaa on ja melekes tuolille pomppasin :)



Kokeilin tehdä Liisan Appelsiinileipää (Koko Suomi Leipoo), ohje täällä. Alkuperäinen leipä tehdään vuokaan, joten taikina on ohuempaa. Itse laitoin vähän enemmän jauhoja paistaen ilman vuokaa n. 40 min 175 astetta + 10 min 200 asteessa. Hyvää oli mutta taidan kuitenkin pitäytyä vanhassa tutussa ohjeessa joka löytyy myös täältä.

sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Liinat

Meni päiväsydän ns. harakoille. Katseltiin ukon kanssa ampumahiihtoa, samalla virkkasin. Hän mittailee minua katseellaan tuumaten: "Tarviiko sitä aina tehdä jotain?" - No, eipä kai saapihan tuon ajan kulumaan muutenkin. Oikaisin sohvalle pitkäkseni, tulikin sitten lähes parintunnin päivänokoset. Minäkös se olin kun ei koskaan nuku päikkäreitä? :)



Ohje: Lea erikoisnumero 3/2008. Lankana jotain vanhempaa ohutta Novitan virkkauslankaa, koukku nro 1,5, koko 34 x 34 cm.
Lehden mallissa oli tuohon keskelle virkattu vihreä joulukuusi. Jätin sen pois kun en tahtonut tästä joululiina. Yksinkertainen kaunis malli. Tein toisenkin enkä usko sen jäävän viimeiseksi.



perjantai 5. joulukuuta 2014

Apina sukat

Laatikossani on hyvän aikaa majaillut ruskea 7 veikka kerä. Kävelylenkilläni pohdin mitä siitä tekisin. Lapset ovat välillä oivia ideanikkareita, kuten nytkin. Kulkiessani ala-asteen ohi siellä pihalla olevista lapsista joku lällätti: Apina kapina kiipes puuhun ... No niinpä tietenkin !!! Teen pikkukaverille apinasukat, ruusulapasistakin jäi sopivasti harmaata kaveriksi.



Ohjeen löysin Novitan nettisivuilta. Tein koon 34 mukaan, pojan 30 numeron jalkaan. Silmukkamäärä sama kuin koossa 34, kantalappuun tein kaksi kierrosta enemmän ja jalkaterän lyhyemmäksi. Mietin että jos olisin tehnyt tuon koon 34 kuten ohjeessa olisin laittanut sääriosaan enemmän silmukoita, kirjoneule kun ei jousta enkä osaa ihan löysää neuloa.

Hyvää Itsenäisyyspäivää !

keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Enkeleitä


Kaiman blogista löytyi ohje enkeleihin. Muuten ohjeen mukaan mutta pään ympäri tein palmikkonauhan. Tärkkäsin siivet ja hameosan. Lankana ohut virkkauslanka, koukku 
1,50.
Jotain pientä jouluvalmistelua sain tänään aloitettua, piparitalon  ja yhden kuivakakun.

tiistai 2. joulukuuta 2014

Ollappa karhu ...

nukkuisin pitkään ja hartaasti. Muorilla riittää virtaa niin ettei kerkii edes nukkumaan. Varmaan jokin pahemman laatuinen virus iskenyt. Ei liene kuitenkaan haitaksi mulle joka sairastan kroonista Loritan unitautia. Tai siltä aika ajoin tuntuu :)



Novitan lapaslehdessä olen ihaillut kauniita Paula Loukolan suunnittelemia ruusulapasia. Kannatti neuloa on ne niin nätit. 
Edellisten jäännöslangasta neuloin toiset lapaset. Tällä samalla mallilla neuloin 2009 sukat ( täällä ) mutta kolmella silmukalla, näissä kahdella.
Eli: 1 krs: oikein. 2. krs: *lk, 2 o, vedä langankierto viimeksi neulottujen 2 s yli, toista. * 3 krs: oikein. 4 krs: * 2 o, lk, 2 o, vedä langankierto viimeksi neulottujen 2 s yli, toista *

Mukavasti alkoi joulukuukin, vesisadetta luvassa, lumesta ei tietoakaan ja pelargoniat kukkii parvekkeella.